Barion Pixel

Tippek és trükkök

Mikor törölj és mit

A fent említett archiválás mellett van lehetőség törölni is jegyzeteket, vagy mappákat.

Ez egy nagyon fontos funkció a káosz elkerüléséhez.

Sokan élünk úgy, hogy szinte mindent elrakunk egy “Ez még jó lehet valamire” felkiáltással, aminek ugye az az eredménye, hogy már nem fogunk tudni bemenni se a kamrába/garázsba a sok eltett cucctól.

Ugyanez igaz az Evernote-ra is.

A tökéletes struktúra lehetővé teszi nekünk a gyors és hatékony munkát, de ilyen körülmények között is termelődik szemét, felesleges mappa, vagy jegyzet. Ezeket nem kell archiválni se, mert csak az archivumban is foglalni fogja a helyet. Törölni kell.

Ha nem törölsz valamit, amire tuti nem lesz sose szükséged, akkor egy idő után átláthatatlan lesz a fiókod. Ez nem Evernote kérdés, ez mindenhol így van.

Egyszóval, ha valami biztosan nem fog már kelleni, akkor ne félj törölni azt és tedd át a kukába.

Screen Recording 2020-07-24 at 07.16 PM

Google Drive integráció 

Az Evernote szuperül integrálódik a Google Drive-val is, így a későbbiekben, ha egy adott jegyzethez szeretnél egy nagyobb file-t hozzáadni, akkor nem kell feltétlenül azt oda feltölteni. Elég ha hozzáadod a Google Drive-hoz, és onnan már csak a linket másolod át a jegyzetbe, amit integráltam mutat a rendszer.

Image 2020-07-24 at 7.34.05 PM

Ha pedig beillesztetted, akkor a sima linkes megoldást is cseréli az Evernote erre, hogy egyértelmű legyen az integrált dokumentum:

Image 2020-07-24 at 7.35.38 PM

Ezzel tudsz sok teret és időt nyerni Evernote-on belül, plusz kihasználható a Goodle Drive adta tárhely is!

Hangjegyzet 

Ha inkább beszélni szeretsz, akkor is szerencsés helyzetben vagy, mert minden Evernote jegyzethez van lehetőséged hangjegyzeteket is hozzáadni! A szerkesztő fejlécben a kis mikrofon ikonra kattintva már rögzítheted is. 🙂

Kézírás 

Ha mobil eszközt használsz – nem kell ceruzás tablet – akkor van lehetőséged arra, hogy kézírást is bevigyél.

Mobilon mindegyik jegyzet alján 4 gombot találsz: fotó, hangjegyzet, kézírás és file csatolás.

A kézírással azonnal írhatsz, rajzolhatsz, amit a rendszer automatikusan belement a jegyzetbe majd.

Image 2020-07-24 at 7.57.31 PM

Kézírás és pdf elemzés

A kézírásra és ugyaníg minden PDF file-ra igaz, hogy a legtöbb helyen, ahol ezeket használhatod, nem tudsz utána keresni bennük. Az Evernote ezt zseniálisan oldotta meg. 

Ha a korábban már bemutatott kereső felületet használod, akkor az nem csak a jegyzetekben keres, hanem azon belül is átnéz minden PDF dokumentumot és kézzel írt jegyzetet is. Ha ezek közt talál egyezést, akkor ugyanúgy megmutatja a találati listában, ami egyszerűen szuper!