Barion Pixel

Evernote linkek

evernote linkek

A linkek kezelésével kapcsolatban két különböző linket használhatunk Evernote-on belül. Ezeket fontos is külön választani, mivel más a céljuk és a felhasználhatóságuk is:

1) Copy Shareable Link: Ez a link szolgál arra, hogy megoszthasd a jegyzeteidet másokkal is.

2) Copy Note Link: Ez a link pedig csak számodta lesz jó, vagy olyanoknak, akik szintén Evernote felhasználók és dedikáltan velük megosztottad a jegyzetet.

Melyik link mire jó?

Az első link (“Copy Shareable link”) privát és munkahelyi használatra is alkalmas.

Előbbire, ha bármit meg szeretnél mutatni barátoknak, ismerősöknek, családtagoknak. Minden olyan alkalomra jól használható, amikor szeretnél információt átadni másoknak úgy, hogy az átadott adat biztonságban, mások által nem szerkeszthető módon legyen tartva.

Utóbbira pedig szerintem a legjobb példa, ha szeretnék egy promóciós anyagot bemutatni, vagy akár árajánlatot kiküldeni. Utóbbi mellett egy jó érv, hogy a hagyományos, PDF-ben, vagy esetleg PPT-ben küldött árajánlatokhoz képest sokkal szexibb megoldás, ha az árajánlatod digitálisan érkezik a leendő ügyfélhez. 

Hoztam két példát is ehhez kapcsolódóan, hogy anno én hogyan használta üzletszerzésre is az Evernote felületét:

Ezek nekem elég jól beváltak és jól működtek.

Idővel készítettem egy amolyan Evertnote tanácsadó “névjegyet” is belőle, ha valakinek csak a kontakt adatim kellettek volna és egy emlékeztető, hogy ki is vagyok.

A második fajta linket (“Copy note link”) pedig akkor használjuk, ha közösen dolgozol valakivel együtt Evernote-on belül, vagy saját magadnak kell egy navigciós link egy másik Evernote jegyzetedre. Ezeket a linkeket nem tudja megnyitni olyan, akivel Evernote-on belül nincs megosztva az adott jegyzet. Ez egy igen fontos rész, mivel így az adatbiztonság is jobban meg van oldva, ha csak belső használatra kell valami.

A belső használatú “Note link”-eket ezen felül fel tudod használni arra is, hogy készíts magadnak egy központi navigációs oldalt. (Nekem személy szerint ez volt a kedvencem anno.)

Egy ilyen oldallal a kulcsfontosságú jegyzeteidet mindig elérheted azonnal.

Egyszeri energia befektetés, amivel hosszú távon tudsz rengeteg időt nyerni magadnak!

Ez nem 20-30 jegyzetnél térül meg, de fél évnyi használat után már inkább azt nézeheted majd, hogy már 1000, vagy inkább 2000 jegyzet felett jársz? Ott már nagyon sokat számít a helyes navigáció!

Ha ez kicsit bonyolult elsőre, mutatok egy egyszerűbb megoldás is arra, hogyan tudsz gyűjtő oldalt csinálni bizonyos jegyzeteknek:

Ezzel a két gyári funkcióval hatékonyan tudud majd rendszerezni és meggyorsítani a navigációt a jegyzeteid között!