Barion Pixel

Filterek használata

A filterek funkciója már abszolút azoknak való, akik profi szinten szeretnék használni a Todoistet. Kell egy alapvető átlátás a saját Todoist fiókodon, hogy lásd milyen projektjeid, címkéid, személyes preferenciáid vannak.

NEM baj, ha a filtereket nem használod!! A nélkül is szuper hatékony leszel!

Filterezésre lehetnek opciók

  • Eszközönként megadhatsz speciális szűrési kombinációkat, hogx mit szeretnél látni.
  • Energiaszint alapján tudod rendezni a feladataidat, amiket még további paraméterek alapján akarsz szűrni, hogy csak azokat lásd, amire tényleg szükség van.
  • Zárd ki azokat a tényezőket, amik miatt most nem megfelelő a pillanat bizonyos feladatok elvégzésére.

Ebből is látszik, hogy a filterek az egyik legjobb eszköz arra, amit korábban beszéltünk problémára: 100-300 feladatot is be lehet rögzíteni azonnal, ha valaki nekiül a Todoist használatának. Viszont ez rettenetesen sok.

A filterek használata annyira szerteágazó tud lenni, hogy nem is tudod pontos szabályt adni, mi szerint használd. (Személyes coaching során is egyedieket lehet mindig kialakítani.) De megmutatom azt, amit a legtöbbet használom én is:

Napi teendők:

(overdue | today) & !@bank & !@bills & !#Calendar & !assigned to: others

Ez a szűrő arra szolgál, hogy kivegyen minden nem napi szintű feladatot, mégha mára esedékes is, csak azt hagyja meg a mai, vagy lejárt (ha van) és nincs máshoz rendelve a csapatból.

Részletesebben:

  • (overdue | today): lejárt és mai határidős. Fontos: amihez nem rendeltél határidőt, akkor az nem tud megjelenni ezzel a szűrővel
  • !@bank & !@bills & !#Calendar: Nem számla, vagy bankolós feladat (tényleg nem szeretem őket…) és nem meeting (nekem egy “Calendar” nevű projektbe szinkronizálja be a naptáram az összes megbeszélésemet, mint időponthoz rendelt feladat. Az integrációt később be is mutatom majd.)
  • !assigned to: others : Nincs máshoz rendelve. Lehetne akár “assigned to: me” is és akkor csak a saját feladataimat látom, de nagyobb biztonságot ad nekem az előbbi, mert így azt is látom, ami senkihez nincs hozzárendelve.

Ennek a filternek pedig van egy párja, ahol kifejezetten csak azokat látom, amiket innen kizártam, tehát a bankolós, adminisztrációs feladatokat.

Jelölések

@ – Címkék behívása

! – NEM parancs. Tehát ezt NE tartalmazza a szűrő

# – Projekt behívása

& – Ez az ÉS parancs| – Ez pedig a VAGY parancs