Barion Pixel

Mappák és gyűjtemények

A mappák és Stack-nek nevezett gyűjtemények az egyik legfontosabb része az Evernote-nak. Ez ugyanis az elsődleges rendszerező eszközünk lesz majd.

Értelemszerűen az azonos témához kapcsolódó jegyzeteidet egy helyre gyűjtöd, de ezt lehet még tovább optimalizálni, mert 10-20-100 jegyzetnél ez elegendő, de ha tényleg sokat használod az Evernote-ot jegyzetelésre, akkor viszonylag hamar lesz még így is káosz az egész.

A tréning során a saját magam által kialakított rendszert fogom neked megmutatni, ami nekünk céges szinten is elegendő és jól nyomon követhető volt hosszú távon is, sőt még az Evernote szakértőit is lenyűgözte – ez volt a fő téma, ami miatt az esettanulmányunk kikerült az oldalukra is.

Ha a mappákkal megvagy, akkor azt követi a Stack (Gyűjtemény) használata, amivel mappákat tudsz egy kupacba szedni, ezzel plusz egy szintet tehetsz a mappa struktúrádba.

A stack-ek kezelése nem az alap nézetben történik, hanem a lenti video alapján tudod majd használni őket.

A Gyűjtemények jó kialakítása lesz majd a kulcs a hosszú távú használathoz! Főleg ha nem csak munkára, vagy privát jegyzetelésre, hanem mindkettőre akarod egyszerre használni. Ha ez a helyzet, az egyik legfontosabb szempont, hogy sose keverd össze a kettőt és mindig azonnal megtaláld, amire szükséged van.

TIPP:

A mappa és a stack elnevezések elején használhatsz jelölést. Például -Work- és -Private-.

Így az ABC sorrend miatt is a privát és munkahelyi dolgaid külön lesznek sorrendezve.

Ha nincs sok mappád, akkor 1 stack munka és 1 stack privát lesz.