Barion Pixel

Emlékeztetők használata

Az emlékeztetők egy nagyon hasznos része az életemnek a Todoist révén.

Régebben is használtam már, például a céges laptopon az Outlook emlékeztetőit. Ezzel szemben a Todoistnak mindig is megvolt azaz előnye, hogy ezeket az emlékeztetőket mobilon is megkapom. Mindig akkor, amikorra beállítottam, nem pedig akkor, amikor legközelebb bekapcsolom a számítógépet.

Miért fontosak az emlékeztetők?

Ha el kell végezned egy feladatot, akkor annak jó eséllyel adsz valamilyen határidőt. Ez tiszta sor, így tudod mindig, hogy mikor kell leadni azt a dolgot és kipipálni a feladatot Todoistben.

Viszont! Mondok egy példát, hogy miért kritikusan fontos hosszú távon az emlékeztetők használata:

Ha ma hétfő van és pénteken kell leadnod egy nagyon fontos anyagot a munkahelyeden, vagy pénteken jön a szerelő, amihez neked elő kell majd készítened a területet neki.

Akkor nem az a jó értesítés, ha 10-20 perccel a feladat esedékessége előtt (pénteken 8:50-kor) csipog neked a Todoist, hogy lassan ezt le kell adni.

A határidő kell, mert ehhez tudod igazítani a pontosságodat!

De ha a projekt feladat leadásához kell 4-6 óra elmélyült munkát beletenned, hogy legyen mit leadni, vagy a szerelőnek előkészíteni a terepet is jó 2-3 óra pakolás például, akkor ez nem lesz elegendő.

Itt jön elő az emlékeztető kritikus szerepe:

Nem péntek reggel fogok emlékeztetőt kapni a feladatról, hanem minden nap, amikor dolgoznom kell rajta. Ha kedden, szerdán és csütörtökön is, akkor mindhárom nap kapok egy értesítést. 

Az értesítés eltüntetésével a feladatot nem pipálom ki, csak egyszerűen felszínen tartja nekem a rendszer a feladatot!

Emlékeztetőt állíthatsz be a folyamatosa feladatokra is, illetve minden feladathoz annyit, amennyire szükséged van. Akár egy napon belülre is többet.

Ezt a funkciót használd és szabd igényeidre, hogy neked mi a kényelmes, mennyiszer emlékeztessen a Todoist, ha valami fontosat kell elintézned.